Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Миков не виждал нищо странно, че от БСП казват на хората си какво да говорят

14 ноември 2013, 10:03 часа • 21609 прочитания

Не виждам нищо странни, нищо неприлично, че има инструкции към членовете на БСП как да се държат при публични изказвания. Това заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков в коментар пред bTV относно разпространените вчера инструкции с МВР сводка от пресцентъра на БСП.

Част от инструкциите са депутатите да твърдят, че протестиращите не са надхвърляли 1600 души, а на студентите е плащано – например на тези от НАТФИЗ са давани до 700 лева от ГЕРБ. Рано сутринта днес на своята Facebook страница „Ранобудните студенти” споделиха, че обвиненията към тях стават все по-абсурдни.

Според спуснатите опорни точки от пресцентъра на социалистите, което никой от тях не отрича, те трябва да твърдят, че „съседи с изненада разпознали и „студента“ с пукнатата вежда, за когото дори не предполагали, че е студент (което не означава, че не е такъв). Същият, май, не бил много добре с главата.” Става въпрос за студента Александър Попов, студент по английска филология в Софийския университет.

„Ранобудните студенти” обаче опровергаха това твърдение, като обясниха, че младежът е с тях от самото начало. Той беше начело на шествието вчера, което тръгна от Ректората към Народното събрание точно в 12:00 часа на обяд.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес