Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местан все пак се появи на възпоменателния митинг в Могиляне

26 декември 2015, 10:20 часа • 7404 прочитания

Бившият председател на ДПС Лютви Местан се появи на гробището където е погребана 18-месечната Тюркян, в чиято памет се прави възпоменателния митинг в село Могиляне.

Местан пристигна заедно с турския посланик Сюлейман Гьокче и турския консул в Пловдив с тях беше и областния лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер, съобщава "24 часа".

След края на поклонението Лютви Местан отказа всякакъв коментар, но обеща да говори по-късно.

Дипломатическата автоколона и колата на Местан се изнесоха от района на гробищата в село Могиляне, но бяха последвани от другата група, предвождани от ръководната тройка на ДПС – Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, предаде БГНЕС.

Последните информации от село Могиляне сочат, че турският външен министър Мевлюд Чавушоглу няма да присъства на митинга. Това твърдят от Нова телевизия.

Вчера Лютви Местан не отиде на първата възпоменателна церемония за Възродителния процес в село Млечино. Там обаче бяха тримата новоизбрани съпредседатели на ДПС – Рушен Риза, който е сочен за очите и ушите на Доган особено при контактите на Местан с Ердоган, Четин Казак и Мустафа Карадайъ. Казак изрично призова застаналите зад Местан да размислят и да се върнат в редиците на ДПС.

По повод трусовете в ДПС тази сутрин депутатът Велизар Енчев коментира пред Нова тв: “Доган нанася удар върху агентите на ислямистка Турция. Това, което Доган казва, не можем да го чуем от нито един друг политик в България в последните дни”.

Според него Местан се е ориентирал към Турция и Доган е решил да сложи точка на това.

“Турските служби открито вършеят в България, но българските служби няма да направят нищо, защото това ще значи край на топлите отношения между Борисов и Ердоган”, допълни Енчев.

 

 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес