Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мерджанов: Миков е полезният лидер за БСП

02 ноември 2015, 10:57 часа • 3783 прочитания

Тази поредна тежка загуба се нуждае от сериозен анализ, след него може да дойдат и оставки, заяви Атанас Мерджанов от БСП.

Според него обаче ставките сами по себе си не решават въпроса.

”Съдбата на лидера на БСП не е прищявка на един или друг критикар. Михаил Миков е полезният лидер на БСП в момента”, каза Мерджанов пред бТВ.

По думите му ”статуквото в БСП е променено отдавна” и е много по-добре да работиш за промяната в партията отвътре, отколкото да рушиш отвън.

”От последните парламентарни избори ние не успяхме съвсем цялостно да разположим организационните действия и кадровите промени по места”, каза той.

По думите му трябва да се направи оценка дали са били използвани всички шансове социалистите да бъдат убедителна опозиция.

По отношение на изборите в София, където БСП остана на трето място, Атанас Мерджанов пренасочи въпроса към софийската организация.

”Определени резерви могат да се търсят и в поведението на кандидата ни (проф. Михаил Мирчев), и в организацията на кампанията”, заяви той.

Той посочи още, че все пак БСП остава втора политическа сила у нас с 60 общини.

Той беше категоричен, че друга опозиция в парламента няма ”след като всички парламентарни сили се наредиха зад ГЕРБ и подписаха промените в Конституцията”.

Мерджанов допълни, че ДПС навсякъде са подкрепяли хората на Бойко Борисов.

”Спомням си далечната 1995 г., когато ни развявахме едни карти – цяла България червена, и нищо добро не последва от това. ГЕРБ се нагълтаха с власт, оттук нататък е важно какви ще бъдат политиките”, заяви още депутатът от БСП.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес