Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марков: Изявлението на НСО при Радев във връзка с ББ не трябва да се подминава

03 декември 2020, 15:52 часа • 8446 прочитания

С този пост искам да спра вниманието на зависими и независими от властта журналисти, както и на малкото останали в територията политически естети.

Изявлението на Националната служба за охрана при Президента на република България, оформено писмено и официално презентирано във връзка с ББ, не трябва да се подминава с лека ръка.

Това е документ, който доказва по напълно категоричен начин, че НСО продължава да се ползва само като политически инструмент и изцяло обслужва не държавни, а друг вид интереси! Всякакви, пише експертът по национална сигурност Николай Марков във Фейсбук.

В същото изявление се съдържат и текстове от които е видно, че ръководството на тази специална национална служба продължава да е дълбоко некомпетентно по отношение на тълкуването и прилагането на закона за НСО, който би трябвало да гарантира националната, а не политическата сигурност. Има съществена разлика, която овластените, но необразовани хора не разбират. И няма как да разберат.

Зная, че материята е сложна, но ако продължаваме да сме безмълвни спрямо употребата на всички специални служби по порочен начин и с назначаване на ръководни постове в тях на лица с напълно измислен и недействителен профил, рискуваме демократичната форма на управление да бъде подменяна, както до сега, с тоталитарно-олигархична.

Това обрича на гибел следващите десетки години на живот в страната и гарантира отдалечаването й от нуждата за неотложни реформи. Помислете добре какво ви казвам.

Няма да публикувам в сайта си изявлението на НСО във връзка с борисовите крамоли, което всеки сам може да намери в нета, защото не публикувам войнишка тоалетна хартия за реклама на обикновени гащници. Без извинение.

В крайна сметка аз ще победя Системата и сам ще го направя."

Още: Радев изрази вяра, че скоро ще имаме правителство, което не работи за определени бизнес кръгове

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес