Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мария Спирова за полицейското насилие: Дъното ще ни се види небосвод

18 август 2021, 09:18 часа • 3182 прочитания

Дъното ще ни се види таван - това си помислих в началото на сагата с полицейското насилие на миналогодишните протести. Грешах.

Така започва коментара във Фейсбук на Мария Спирова, член на Националния съвет на "Да, България". В нейния пост тя добавя още:

Дъното ще ни се види небосвод.

Вече разбрахме, че най-старшият униформен бияч, безчинствал зад Колоните, е бил своевременно повишен в личен гвардеец на Иван Гешев.

Днес научаваме, че Вероника Трифонова, наблюдаващата прокурорка - чийто отказ да образува досъдебно производство [защото нямало данни за престъпление на заснетите и установени полицаи!] спомогна случаят да се потули за повече от година - впоследствие е била избрана от Висшия съдебен съвет за единствен *български делегиран прокурор в Европейската прокуратура.*

Прокуратурата, в своето пошло и неограничено сегашно всевластие, на практика управлява България чрез наемници, които продават своите услуги срещу съответното възнаграждение.

Ние понякога си мислим, че управляваме посредством демократично избрани институции, но току се намерят една палка или един подпис, които да ни напомнят колко се заблуждаваме всъщност.

Именно заради това съдебната реформа и преразглеждането на правомощията на прокуратурата са толкова значими теми. Защото без тях един човек се облича в безконтролна власт и започва да пренарежда ешелоните около себе си, запълвайки ги от горе до долу само с хора, които имат фиксирана цена, но не и фиксирани ценности. Заобиколени от себеподобни, такива хора вкупом започват да си правят каквото си искат с нас. И когато особено прекалят, получават повишение.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес