Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марешки громи: Знаем как да се оправим с картела в рамките на няколко месеца

22 ноември 2018, 14:31 часа • 2940 прочитания

Знаем как да се оправим с картела в рамките на няколко месеца. Това обяви лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

Думите на Марешки бяха част от дискусията по промените, прокарвани през Закона за корпоративното подоходно облагане, върху които президентът Румен Радев наложи вето. Става въпрос за промените, с които се повишават данъците за по-старите автомобили и имотите.

Марешки защити тезата, че ветото трябва да падне, защото нямало да може с него "рязко, бързо, от вчера" да се подобри животът на българските граждани. Той беше категоричен, че щом "Воля" имат възможност, щели да се справят с картелите за месеци, а не за цели мандата. В патоса си Марешки стигна дотам, че да каже като пример как може да се подобрят нещата, че неговата верига бензиностанции щяла да поеме горницата на всеки увеличен данък, ако съответният данъкоплатец зарежда в неговите бензиностанции - като компенсация. Лидерът на "Воля" поиска и безплатни лекарства за всички.

"И Валери Симеонов да предложи нещо добро, ние ще го подкрепим", ентусиазирано завърши Марешки да показва колко го е грижа за народа.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес