Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манолова повежда битка срещу топлофикациите

29 ноември 2015, 15:05 часа • 4923 прочитания

Започва битка срещу топлофикационните дружества в страната и некоректното им отношение към многобройните клиенти. Това каза пред журналисти в Пловдив Мая Манолова, национален омбудсман на Република България, предаде "Фокус".

По думите й маниерът да бъдат съдебно преследвани хора и да им се завеждат непрекъснато дела за неплатени сметки не е най-добрият начин за работа с клиентите.

„Впечатленията до този момент са, че топлофикационните дружества в страната умишлено не събират целите задължения от абонати и винаги остава някаква сума, за да се започне ново изпълнително дело, което трупа върху гражданите съдебни разноски и адвокатски хонорари”, каза още Манолова.

Според нея цари пълно безобразие в отношенията между топлофикационните дружества и техните клиенти.

На въпрос дали битката с монополите и топлофикационните дружества може да бъде спечелена, националният омбудсман на Република България отговори, че не е човек, който ще участва в сражение само заради участието.

Според Мая Манолова хората трябва да бъдат защитени, защото са прави. „В момента не може да се каже, защото се работи по казуса, дали със законодателни промени или с други мерки, трябва да се реши проблема, но всичко това трябва да бъде прекратено”.

Националният омбудсман Мая Манолова сподели, че няма излизане по улиците на София, без да бъде посрещната от човек с документи, с които топлофикационно дружество му е завело поредното дело и му е зачислила поредните сметки.

Манолова посети Пловдив, за да се срещне със студенти от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Срещата бе по искане на студентите. Мая Манолова изнесе лекция, касаеща защитата на гражданските права и ролята на омбудсмана. Тя разказа какви са правомощията и каква е работата на Националния омбудсман в България.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес