Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Малоумие в парламента

03 май 2012, 14:01 часа • 6122 прочитания

Народните представители най-сетне си признаха, че голяма част от случващото се в парламента е малоумие. До констатацията стигна зам.–председателят на парламента Анастас Анастасов след поредните родилни мъки около Закона за конфискацията днес.

"Това е някакво малоумие в залата – просто вярвайте ми", заяви отчаян Анастасов.

Той отрече твърденията, че законът е спорен, и според него "ако всичко беше нормално, щеше да бъде приет в рамките на един ден, най-много два дни".

Проектът обаче не е приет вече пети ден....

"Изказва се Манолова, Терзийски й прави реплика, след това Чукарски й прави реплика и обратно. Въртят една схема, която правилникът за съжаление позволява. Дебатът от три-четири дни, както върви, е сведен до малоумие. Такова нещо в Народното събрание никога не е имало. Съжалявам към тези колеги, но ще си позволя да го кажа – това са юристи, които имат дипломи – на такова ниво да се спори, да се повтаря едно и също", недоумява зам.-председателят на НС.

Той цитира изрази като "лицемерие, мракобесие, реваншизъм" и каза, че ако някой ги потърси на търсачка из стенограмите над 90% от изказванията им ще излязат там.

"Нищо по същество. Даже не си го обяснявам. Имах очакването за съпротива, но е под достойнството на един парламент да се дебатира по този начин", отчайваше се Анастасов.

Междувременно депутатите отново удължиха пленарното заседание до приемането на второ четене на Законопроекта за отнемане на незаконно придобито имущество.

Редактор: Ивайло Кючуков

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес