Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лукарски се страхува от "смяна на боята" при Реформаторите в бъдещ парламент

14 август 2014, 07:51 часа • 15816 прочитания

Не вярвам конгреса в средата на септември да се отрази особено на изборния ни резултат – мисля дори, че ще го консолидира. Това заяви председателят на СДС Божидар Лукарски.

В сутрешния блок на БНТ Лукарски обеща, че Реформаторският блок ще има един лидер, който ще е обединителен. Синият лидер за пореден път застъпи тезата, както и много политици, че първо трябва да се види как ще гласуват избирателите и чак тогава ще се правят коалиции. Точно против тази формула на коалиции се изказа преди време сегашният служебен премиер професор Георги Близнашки. За да няма „бягство” на депутати от Реформаторския блок, внимателно редим листите си. Те ще са готови „навреме”, подчерта Лукарски.

Лукарски категорично отрече, че с Реформаторския блок са водени разговори за служебното правителство и конкретно за влизането на Йордан Бакалов там. Номинацията му не е съгласувана със СДС, добави синият лидер, но самият Бакалов е член на СДС.

На въпрос как така Реформаторите казват, че нямат договорки за служебния кабинет предвид присъствието на Бакалов там, докато самият Радан Кънев твърди, че има процес на назначение на кадри на ГЕРБ, Лукарски отговори, че за ГЕРБ и „някои притеснителни назначения” Реформаторите щели да говорят на пресконференция днес.

Не ми се иска да говоря колко голяма ни е кошницата. За нас е важно да се представим добре на изборите и да удовлетворим избирателите ни. В момента сме обединени и вървим напред, добави той.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес