Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лукарски: Още не говорим за коалиция с патриотите

23 март 2018, 09:06 часа • 2588 прочитания

Лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви, че към момента предсрочни избори не са полезни, защото единствената алтернатива на това управление била "лявата алтернатива". Факт е, че коалицията "Обединени патриоти" или части от нея стоят по-стабилно от ГЕРБ в управлението, коментира още Лукарски в ефира на БНТ.

Отношенията с ГЕРБ са ясни - ние сме опозиция на това управление и сме опозиция на ГЕРБ. Има успехи във външнополитически план, но във вътрешнополитически план има пълен отказ от реформи, отбеляза Лукарски по темата с управлението на страната.

Още не говорим за коалиция с патриотите. Не говорим за коалиции. Основната разделителна линия, която се появи в дясното, е разделянето на либералната тенденция и консервативната тенденция. Ние като дясна партия винаги сме поддържали консервативни идеи и смятам, че това е пътя, който трябва да продължим. Има проблем с личното его на лидерите в дясно, коментира вълненията в партиите, които са извън парламента, Лукарски.

Той разясни и за исканата му оставка от структурата на СДС в Стара Загора. Това се случва точно в деня, в който на заседание на Националния съвет на партията ще предложа курс към консервативно-патриотична линия, каза бившият икономически министър.

Лукарски коментира и Истанбулската конвенция, като каза, че СДС има забележки към отделни текстове. По думите му държавата като цяло е проспала движението на сделката с ЧЕЗ.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес