Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лена Бориславова: Най-важното за тези избори е да са последните за следващите няколко години

30 септември 2024, 08:31 часа • 2248 прочитания

"Това, което е важно за тези избори, е да бъдат последните поне за определен период от време - една, две, три години, за да може да има хоризонт, в който някакви смислени политики да могат да се реализират", каза депутатът от ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание Лена Бориславова в сутрешния блок на бТВ. 

"За мен лично успех е, когато получим подкрепа за формулата за излизане от кризата, която предлагаме и тя бъде успешно реализирана. Това е подходът, който ние променяме в тази предизборна кампания", добави тя. 

Идеята им за надпартиен премиер

Според ПП-ДБ трябва министър-председателят да е надпартиен. "Когато сме на седми избори и политиците не си вярват и са абсолютно неуспешни да формират кабинет, означава, че е необходим нов подход", каза Лена Бориславова. Тя уточни, че изключения са били единствено кабинетите "Петков" и "Денков". ОЩЕ: Гуцанов: Експертен кабинет след изборите е единствената алтернатива

"Пътят на промяната ме научи, че тя е по-бавен процес с оглед на това колко години държавата е била завладявана. Те не могат за една нощ да бъдат изтрити и второто е, че идеята за този надпартиен премиер, трябва да се търси съвместно с останалите политически субекти около една обща управленска и законодателна програма", коментира още Бориславова. 

С кого след изборите?

Депутатът от ПП-ДБ подчерта, че след изборите категорично няма да работят с ДПС на Пеевски, дори и те да поемат ангажименти за борба с корупцията.

За ДПС - Доган Бориславова постави условие - поемане на ясен ангажимент за антикорупицонни мерки. "Те в момента усетиха върху себе си ударите на това да имаш завладени институции. Въпросът към тях е дали ще се стремят към това да възвърнат контрола, който загубиха или ще разберат, че по-добре за всички, когато са атакувани без основание, да получат правна защита от институции, които работят за обществения интерес", каза Бориславова.

По думите й това важи и за БСП, защото те също са опънали чадър над Антон Славчев. 

Тя не отрече напълно ПП-ДБ да работи с ГЕРБ след изборите, но по думите й това също не е сигурно. "Проблемът ни с ГЕРБ е, че те винаги казват на думи, но не го правят на дела", каза Бориславова. ОЩЕ: Борисов каза кои са естествените партньори на ГЕРБ след изборите

Грешките на сглобката

Лена Бориславова заяви, че по време на сглобка с ГЕРБ - Бойко Борисов не подписвал нито един закон, ако няма санкцията на Делян Пеевски. 

Според нея е било грешка, че между партньорите в сглобката не е имало ясно споразумение и срокове. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес