Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Курбан за здравето на Доган направи майка му

19 януари 2014, 18:02 часа • 26043 прочитания

Днес се навършва една година от опита за покушение срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Заради това Демире, майката на Доган, направи курбан в родното му село Дръндар, предаде БНР.

За курбана бяха заклани две телета. Животните бяха разфасовани и раздадени на 150-те жители на Дръндар под формата на кайма. Роднините решили да не готвят месото, а всеки да прецени как да го изяде.

На 19 януари миналата година по време на националната конференция на ДПС Октай Енимехмедов насочи газов пистолет към главата на Доган, докато той представяше доклад пред делегатите. Младият мъж опита да стреля два пъти, но пистолетът му засече. Секунди по-късно той беше повален и пребит от делегатите, които седяха на първите редове в залата, преди да се намесят органите на реда и да изведат нападателя.

Енимехмедов е обвинен в опит за убийство, а делото продължава да се гледа в Софийския градски съд. Ахмед Доган не се е появявал на нито едно от заседанията.

На курбана ДПС бе представено от депутата Йордан Цонев, който направи кратък коментар на проблемите в тютюневия сектор. „Ще бъде въведена частична регулация, която ще обхване изкупуването на тютюна, сключването на договорите с изкупвачите и сроковете за тяхната реализация”, обясни Цонев.

За проблемите в сектора депутатът обвини ГЕРБ, които въвели пълната либерализация. Цонев е сезирал Комисията за защита на конкуренцията, за да провери има ли картелни договорки между изкупвачите.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес