Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Купените избори: Първи протест срещу резултатите от вота и непризнаване на данните

28 октомври 2024, 00:07 часа • 1492 прочитания

Гражданското движение "България, обединена с една цел" (БОЕЦ) организира протест против резултатите от парламентарните избори във вторник, 29 октомври, от 18:00 ч. пред Президентството.

Причината - от БОЕЦ наричат изборите "купени" и смятат, че лидерът на самоопределящия се като евроатлантик, но санкциониран по американския закон "Магнитски" лидер на част от ДПС Делян Пеевски е фалшифицирал вота. Исканията на БОЕЦ са за незабавна смяна на служебния премиер и вътрешния министър с цел незабавно провеждане на нови, по-честни избори.

"Изведнъж всички са доволни, щастливи, усмихнати и благодарни! Никой вече не обелва и дума за купуването на гласове, за бруталната гавра на Пеевски, за участието на МВР в тези гнусни схеми! БОЕЦ не приемаме това. Трябва да сложим край на тези престъпления!", пишат те в социалнте мрежи.

Още: 100% паралелно преброяване: 9 партии в парламента, "Възраждане" пред ПП-ДБ

По думите им не може в парламента да влизат хора с "купени и откраднати гласове, с гласове получени със заплахи, рекет и изнудване и същите тези да ни пишат законите и да решават съдбата на децата ни".

Георги Георгиев и екипът му твърдят, че са провели редица собствени разследвания и са стигнали до документи и факти за мащабно купуване на гласове от страна на ДПС-Ново начало и Делян Пеевски. При това БОЕЦ смятат, че служебният вътрешен министър Атанас Илков е осигурил институционален чадър на недосегаемост над Пеевски. "Битката продължава", пишат от БОЕЦ.

Още: "Ще управлявам с всеки, който подкрепя програмата ни": Борисов отговори за Пеевски и се заяде с ПП-ДБ

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес