Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крум Зарков: Няма значение кой ще бъде следващият правосъден министър

27 август 2020, 07:48 часа • 3495 прочитания

Хората протестират за върховенство на закона борба с корупцията и съдебна реформа. Правосъдният министър е жертва на това, че раболепно изпълняваше всичко, което му спуснат.

Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV Крум Зарков от БСП. По думите му ефектът на тази оставка ще бъде същият. Хората искат не оставката на господин Кирилов, а оставката на цялото правителство, подчерта Зарков.

Който и да сложите за министър на правосъдието в едно правителство, което не смее да погледне на съдебната реформа, с едно мнозинство, което подпечатва като с гумен печат, каквито и закони да му спуснат - в такава ситуация не виждам един правосъден министър да се справи. Твърдя, че няма значение кой ще бъде следващият министър в едно правителство с така построено мнозинство, защото те не знаят накъде да вървят или ако знаят, ги е страх, счита Крум Зарков.

Няма да легитимираме един опасен и вреден процес - заиграване с основния ни закон, каза още Крум Зарков по повод инициираните от ГЕРБ консултации за промяна на Конституцията и свикването на Велико народно събрание. 

Зарков счита, че до избори за Велико народно събрание не трябва да се стига. Той разкритикува и готовността на правителството да се справи с подготовката на парламентарните избори по отношение на машинното гласуване.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес