Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крум Зарков критикува Нинова за изгонените 70 руски дипломати, заговори за червените назначения в държавните предприятия

29 юни 2022, 12:17 часа • 8682 прочитания

"Тъжно е, срамно е и е жалко, ако участието на социалистическата партия в управлението се изчерпва с назначения в държавните предприятия към поверените ѝ министерства". Това заяви едно от младите лица в БСП и народен представител Крум Зарков в своя публикация във Фейсбук.

Акцентът на това изказване обаче е не друго, а явното несъгласие на Зарков с действията на социалистическата партия по отношение на изгонените 70 руски дипломати.

"По повод безпрецедентното, светкавично и масово гонене на руски дипломати от България в съзнанието ми изплуваха думите на Жозеф Фуше, шеф на Наполеоновата полиция към императора: “Това е повече от престъпление, сир, това е грешка!”. Същевременно се запитах - как точно БСП участва във властта, ако решения от такъв характер се вземат без нея", пише Зарков.

По темата с назначенията в държавните предприятия вече от няколко дни се обсъжда как така са открити конкурси за избор на нови директори на Държавната консолидационна компания (ДКК), Национална компания "Индустриални зони", Българска агенция за експортно застраховане със срок от 3 дни. Темата беше засегната и по-рано днес от бившия ръководител във ВМЗ Сопот Никола Стоянов: Пратката от българско оръжие, за която Нинова нападна Радев, е изнесена отдавна, твърди бивш шеф във ВМЗ

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес