Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристиан Вигенин: Важно е 46-о Народно събрание да работи по-устойчиво от предишното

22 юли 2021, 08:30 часа • 6388 прочитания

Най-важното е да видим дали този парламент може да работи по-устойчиво от предишния. Това заяви пред БНТ Кристиан Вигенин, зам.-председател от БСП на 46-ото Народно събрание.

Вече внесохме законопроекти по повод втората година от майчинството и преизчисляването на пенсиите. Това са теми, които трябва и с правителството да се обсъдят, обясни Вигенин за приоритетите на червените.

Той посочи, че вече новият бюджет се пише, а темата трябва да приоритет на следващото правителство. „БСП няма да дава безусловна подкрепа - показахме го и с гласуването за председател на НС. Ива Митева беше избрана с гласовете на ДПС. Това би било фалстарт за което и да е правителство. Ние държим на дълбоката промяна. Както и да ни наричат, БСП не могат да причисляват към статуквото", категоричен бе Вигенин.

По думите му едно правителство може да бъде избрано с нашите гласове, а може и да не бъде без нашия вот. Като сериозна партия ще сме внимателни да не даваме "банкетна" подкрепа", коментира още зам.-председателят на НС.

Прочетете още по темата: Вигенин припомни, че БСП не са обещавали "безусловна" подкрепа за кабинет на "Има такъв народ"

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес