Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристално ясно е, че И. Ф. е Искра Фидосова, казва Кирил Добрев

09 октомври 2013, 19:05 часа • 92299 прочитания

Работата на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) е пример затова докъде е стигнала България по времето на управлението на ГЕРБ. Това заяви Кирил добрев, председател на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в КПУКИ.

Според Добрев е кристално ясно, че зад инициалите И. Ф. се крие Искра Фидосова. Той даде и доказателство за думите си – проверка на регистрите за регистрация в парламента са показали, че само за Филип Златанов, скандалният председател на КПУКИ, е ходил при Фидосова над 100 пъти. „Има депутати, които дори не са виждали толкова пъти фасадата на партийната си сграда”, каза Добрев в ефира на bTV.

Председателят на Временната анкетна комисия, занимаваща се с КПУКИ, заяви, че начинът на работа на Златанов – как се е обаждал за „съвет” непрекъснато на едни хора, а е пренебрегвал други, демонстрира ясно докъде сме стигнали.

Днес оставката на Филип Златанов трябваше да бъде обсъдена и гласувана от Народното събрание. Депутатите обаче решиха, че той трябва да присъства в пленарна зала и затова отложиха всичко за утре, 10 октомври. Самият Златанов подаде оставка на 26 септември.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес