Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Красимир Велчев: Без действащ парламент и прокуратура цялата власт ще е в Румен Радев

12 септември 2020, 10:45 часа • 4193 прочитания

"Целта ни не е да се задържим във властта, а да осигурим спокойствие на държавата". Това заяви заместник- председателят на парламентарната група на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Красимир Велчев пред БНТ.

"Не може да подадем оставка без да ни интересува и да предвидим какво може да се случи", каза още той. "Исканията на Радев са оставка на парламента, правителството и главният прокурор. Добре, но заради кризата с коронавируса през есента, това значи ли, че той може да обяви извънредно положение през октомври и да блокира всякакви избори до пролетта", добави Велчев.

По думите му Радев иска за кратко време президентска република. "Без действащ парламент и прокуратура цялата власт ще е в него. Действията му за мен това показват", обясни той. "Тези, които сега не са на улицата, тогава могат да излязат, ако стане това", предупреди заместник- председателят на ПГ на ГЕРБ и уточни, че това е война между институциите.

"Останах впечатлен от декларацията на БСП за 9-ти септември. Тези хора наистина разчитат на липсата на памет у хората", допълни още той. "През последните два месеца не чух никой от президентството да каже становище за случая с Божков или Цветан Василев. Така не се гради политика", категоричен бе Красимир Велчев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес