Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костурков от ПП: Каквото и да решим, с ДБ ще продължим започнатото заедно

31 юли 2022, 13:21 часа • 2257 прочитания

 

"Следващата седмица имаме събиране на двата ни колективни органа - изпълнителен съвет и национален съвет на "Продължаваме промяната", за да решим дали на предстоящите избори да се явим съвместно с "Демократична България". Каквото и решение да вземем, с ДБ така или иначе ще извървим изборния процес и ще продължим започнатото заедно. По отношение на връщането на държавността и на борбата с мафията нямаме разминаване".
Това каза пред БНР Росен Костурков от Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната".
Атанас Атанасов: На изборите ще се сблъскат силите на реформацията и тези на реставрацията
И посочи, че ИТН - "с любезното съдействие на ГЕРБ и тъмните финансови кръгове зад тях са свалили правителството".
Неговите очаквания са служебното правителство да продължи борбата с мафията, тъй като самият президент я е започнал.
"По отношение на газа се размина нашето правителство с президента. По отношение на газовите доставки и отношенията с "Газпром" явно настъпихме интереси. Служебното правителство, и да иска, няма как да накара "Газпром" да изпълнява търговския си договор".
В предаването "Неделя 150" Костурков посочи най-сериозната грешка в управлението - "недостатъчната и неправилна комуникация между партньорите в коалицията":
"Още март знаехме, че ИТН ще бутне правителството. Може би още тогава трябваше да поискаме вот на доверие и да се опитаме да променим нещо".

"Каквото и решение да вземем, с ДБ така или иначе ще извървим изборния процес и ще продължим започнатото заедно". Това заяви пред БНР Росен Костурков от Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната".

Той потвърди, че следващата седмица имат събиране на двата колективни органа - Изпълнителен съвет и Национален съвет на "Продължаваме промяната", за да решат дали на предстоящите избори да се явят съвместно с "Демократична България". 

"По отношение на връщането на държавността и на борбата с мафията нямаме разминаване", посочи Костурков за ПП и ДБ.

Според него ИТН, "с любезното съдействие на ГЕРБ и тъмните финансови кръгове зад тях, са свалили правителството". Неговите очаквания са служебното правителство да продължи борбата с мафията, тъй като самият президент я е започнал.

"По отношение на газа се размина нашето правителство с президента. По отношение на газовите доставки и отношенията с "Газпром" явно настъпихме интереси. Служебното правителство, и да иска, няма как да накара "Газпром" да изпълнява търговския си договор", посочи Костурков.

Той призна и най-сериозната грешка в управлението - "недостатъчната и неправилна комуникация между партньорите в коалицията". "Още март знаехме, че ИТН ще бутне правителството. Може би още тогава трябваше да поискаме вот на доверие и да се опитаме да променим нещо", допълни Костурков.

 

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес