Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костов изрази изненада от победата на Радев

08 ноември 2016, 09:06 часа • 2339 прочитания

Изненада ме резултатът на президентските избори на първи тур. Това заяви бившият премиер и бивш лидер на ДСБ Иван Костов.

Костов обяви, че лабораторията му е направила анализ по линията Брюксел – Москва на базата на три теми, които са „Българското членство в НАТО и ЕС”, „Санкции и контра-санкции” и „Нелегални имигранти”. Най-близо до Брюксел са Трайчо Трайков, Цецка Цачева и Татяна Дончева, а всички останали кандидати са по-близо до Москва – Румен Радев, Красимир Каракачанов, Веселин Марешки, Ивайло Калфин.

Според Костов президентът не може да измени курса на България, но може да предизвика политическа дестабилизация и да повиши риска от предсрочни избори.

На директен въпрос на Нова телевизия кой ще спечели балотажа, Костов не отговори пряко, а каза, че целият му политически живот бил наклонен към българските възрожденци. Той подчерта важността на позицията на „Обединените патриоти” и Красимир Каракачанов, който клони в позициите си към Москва.

Костов коментира и темата „картел на горивата” като фактор за резултата от президентските избори. Според него през 2012 година Бойко Борисов, като премиер, не е подкрепил КЗК и затова тогава комисията не е намерила картел. Оттогава цената на петрола пада, но на бензина не мърда – значи расте печалбата, беше заключението на Костов, според когото има 104 млн. лева чиста печалба за сектора от бензина. Виновна е държавата – заради липсата на контрол. В картела, който сега КЗК посочи, участват всички – намерили са пазач без бостан, завърши Костов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес