Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Корнелия Нинова: Разговаряме за 4-годишен мандат

21 ноември 2021, 21:36 часа • 4399 прочитания

Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова направи своя първи коментар след категоричната победа на Румен Радев на балотажа за президентските избори.

"Смазваща разлика - поздравяваме победителите! Поздравяваме и социалистите, които са били едни от най-активно гласуващите. Дано с тези избори политическата обстановка да се успокои и да се захванем с решаване на кризите", заяви Нинова пред сградата на "Позитано 20".

На въпрос докъде са стигнали преговорите с останалите бъдещи коалиционни партньори, Нинова отново подчерта, че е рано за разпределяне на позиции, тъй като все още не са проведени разговорите с работните групи по отделните сектори. Те започват във вторник, а на тях лидерът на "столетницата" отново ще представи приоритетите на партията.

"Не смятаме, че десни политики с леви цели е възможно и правилно и това вече сме го заявили на Кирил Петков и Асен Василев. Ще намерим сечението."

Нинова разкри и любопитна подробност от преговорите между "Продължаваме промяната" и БСП:

"От първите ни разговори до последния, който беше преди малко, сме планирали 4-годишен мандат. Трябва обаче да подредим нещата – ние имаме план за първите 100 дни с необходимите спешни мерки, които видяхме, че те одобряват. Оттам насетне са истинските политики за промяна на настоящия модел."

Нинова отрече спекулираните в публичното пространство имена на министри в евентуалния бъдещ кабинет и изрази увереност, че промяната ще продължи, тъй като именно Румен Радев я олицетворявал.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес