Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Комисията по правни въпроси с официално запитване кога може да се яви Иван Гешев

14 юни 2023, 22:24 часа • 1649 прочитания

След като първо обяви публично и в официална кореспонденция до Комисия по правни въпроси желание да бъде изслушан, днес главният прокурор Иван Гешев не се яви пред народните представители.

Председателят на Комисията отправи запитване до Прокуратурата кога може да бъде изслушан настоящият главен прокурор. Представители на "Продължаваме Промяната-Демократична България" настояват изслушването да се проведе в кратък срок, съобщиха от коалицията.

По-рано днес стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е поискал отлагане на изслушването в правната комисия на Народното събрание, което беше насрочено за сряда следобед. Точката влезе в дневния ред на комисията по настояване на самия Гешев, който в петък изпрати искане до председателя на Народното събрание Росен Желязков да говори на закрито заседание по корупционни дела.

Това е поредният случай, в който все още изпълняващият длъжността главен прокурор отменя в последния момент предварително поет ангажимент - такъв беше и случаят с поисканото от него обръщение към нацията в ефира на БНТ, което трябваше да се състои на 9 юни.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес