Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КНСБ обяви готовност за национални протестни действия (ВИДЕО)

21 декември 2022, 13:24 часа • 2135 прочитания

КНСБ обяви готовност за национални протестни действия, обявиха представители на синдикатите по време на брифинг в парламента по повод кашата с минималната работна заплата. Припомняме, че депутатите в социалната комисия в Народното събрание приеха промени в Кодекса на труда, с които въведоха брутна минимална заплата. Така след приетото предложение на ГЕРБ вместо да е основна заплата, най-ниското възнаграждение в страната вече ще включва някои допълнителния плащания. Ако гласуваният днес в комисия текст мине и в пленарна зала, това на практика ще направи най-ниското възнаграждение за страната различно за всеки служител според неговия стаж , като едновременно с това класът ще се отмени за хората, които получават минимална заплата.

ОЩЕ: Каша в социална комисия: Минималната заплата вече ще е различна за всеки

От КНСБ отчетоха, че увеличението на минималната работна заплата, е сред основните им искания. Според тях е недопустимо това, което се случва с минималната работна заплата. 

Любослав Костов от КНСБ се обърна към всички работещи хора: "Искам всички работещи да разберат, защо след няколко дена няма да получат ръст на минималната работна заплата". 

Той обърна внимание, че БСП са припознали предложението на синдикатите за увеличение на минималната работна заплата, а останалите партии не са го направили. 

"Този ръст е толкова, колкото е инфлацията до момнета. Ние не искаме нищо повече от това работещите на минимална заплата да могат да си купят същото, което са могли преди една година", обясни Костов. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес