Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Велико Търново: Няма да позволя изграждането на бежански център

26 януари 2017, 10:00 часа • 2348 прочитания

“Като кмет на Велико Търново никога няма да позволя изграждането на бежански център в общината”. Това категорично заяви градоначалникът инж. Даниел Панов по време на първата за годината сесия на Общински съвет, в отговор на питане на зам.-председателя на местния парламент Николай Илчев, предаде „Фокус”.

Кметът припомни, че в предходната предизборна кампания – тази за президентските избори, отново често се е повдигал въпросът за бежанците, чрез който се е всявал смут. Освен това той прогнозира, че това ще се случи и в следващите 56 дни, когато ще приключи предизборната кампания за парламент.

„Като кмет на Велико Търново никога няма да позволя изграждането на бежански център. Всички ние, като управляващи, сме длъжни да отстояваме и защитаваме това, което гражданите искат. Длъжни сме да надграждаме и да поддържаме всичко, което сме направили до сега“, каза още Даниел Панов.

В качеството си на председател на Националното сдружение на общините в Република България, той подчерта, че на свое заседание Структурата е оттеглила предложение за съвместен проект за подобен център, заедно с БЧК. Това по думите му свидетелства, че Сдружението също не подкрепя строежа на нови бежански центрове.

 

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес