Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметицата на Гърмен: Имам доказателства, че Башев стои зад ромските протести

18 септември 2015, 11:00 часа • 3885 прочитания

Кметицата на Гърмен Минка Капитанова заяви, че бившият управник на селото и настоящ кандидат за кмет Ахмед Башев лично е подстрекавал роми да протестират срещу събарянето на незаконните им постройки.

Вчера Башев отправи лични нападки срещу Капитанова за начините и на управление и отношиението й с ромите, предаде Нова тв.

"Имам снимки с телефон, които показват как той се среща с роми в Гоце Делчев, както и документи имам. Знам имената на ромите, жилетките им по време на протеста той ги е купувал. Ще ги представя тези неща на разсредващите органи. Всичко това са неща, с които Башев се опитва да опетни моята репутация", каза жената.

Капитанова твърди, че вестник, издаван в Гърмен, е спонсориран и разпространяван от Башев и негоите хора. Тя показа и статия от весника, в която се казва, че ромите искат нейната смърт.

"Обществена тайна е финанасирането на този вестник от кого идва. Проверете и ще видите. А относно моят личен живот, ще кажа на г-н Башев, че самият човек не значи самотен", завърши Капитанова.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес