Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Киселова: Не е реалистично Конституцията да се промени за 100 дни

13 декември 2021, 11:24 часа • 1379 прочитания

Трябва да бъде възстановено парламентарното управление, въпреки че партиите преживяват тежък период, а състоянието им по време на изборите го потвърждава. Това сподели доц. Наталия Киселова, преподавател по Конституционно право пред БНР.

Според експерта коалицията на Петков няма да срещне в първите седмици и месеци затруднения. Назначенията, които трябва да бъдат направени ще изискват обикновено мнозинство и ще бъдат обект на допълнителни експертни групи в 18 от секторите на политиката.

Ще се възстанови дейността на комисиите само чрез дебати по конкретни политики от квотите в органите, допълва експертът.

Киселова е категорична, че Конституционният съд се бави повече от година преди да каже, че не бива юридически лица или и търговци да финансират партиите, за да могат партиите да изградят нов работещ регулаторен модел с политическа визия.

За нея при стегната програма на правителството за 100 дни могат да се свършат много неща, но не е реалистично да се промени Конституцията, отбеляза преподавателят по Конституционно правo.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес