Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Защо българската прокуратура не разследва Владислав Горанов?

10 февруари 2023, 19:18 часа • 4093 прочитания

"Единственият въпрос, който продължава да не намира отговор, е защо българската прокуратура не разследва дългогодишния ковчежник на ГЕРБ Владислав Горанов, срещу когото има редица сигнали за корупционни престъпления". Това написа на профила си във Facebook съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков.

"Корупционната връзка между Божков, Горанов и Борисов беше главната причина за техните арести миналата година. Защо главният прокурор Гешев за тези месеци не видя нищо от това, което установи американското финансово министерство?", пита още Петков, като припомня, че част от санкционираните вече са обект на разследвания и съдебни дела.

Реакция му е след обявяването на нови имена по "Магнитски" от САЩ. Сред тях са бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, бившият министър на енергетиката Румен Овчаров, бивши членове на борда на АЕЦ "Козлодуй" и председателя на движение "Русофили" Николай Малинов. Припомняме, че през юни 2021 г. САЩ санкционираха Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков за корупция.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес