Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков свидетелства в защита на напусналия ПП Александър Дунчев

22 юни 2023, 11:55 часа • 2575 прочитания

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се яви като свидетел по дело в защита на някогашния директор на Агенцията по горите и бивш депутат от ПП Александър Дунчев.

В телевизионно интервю преди повече от година Дунчев обвини тогавашния заместник-министър на земеделието и горите от ГЕРБ Атанас Добрев за скандални назначения. Каза и че докато Добрев е на поста, "няма надежда за българските гори". Атанас Добрев беше уволнен от тогавашния премиер Кирил Петков.

"Аз съм бил министър-председател по това време. Доколкото знам, обвинението е на Добрев срещу Александър Дунчев за думи, които Александър Дунчев е казал. Аз в случая съм свидетел от страната на Александър Дунчев, защото въпреки всичките проблеми, които имахме, комуникационни, с него, мисля, че той е един добър експерт, специалист. И когато става дума за горите, е човек, на когото може да се разчита", заяви Петков, цитиран от БНР.

Припомняме, че през март тази година Дунчев обяви, че напуска официално партия "Продължаваме промяната", като влезе в конфликт с ръководството.

През април 2022 г. Дунчев заяви, че след освобождаването на зам.-министъра Добрев „схемите си продължават, политизацията си продължава, войната в горите си продължава“. Дългогодишният природозащитник обвини и БСП за различията между него и тях за развитие на горската система. „Нещата отиват на тоталнай война“, коментира тогава Дунчев.

ОЩЕ: Александър Дунчев: Схемите в горите продължават, с БСП сме в тотална война

По това време министър на земеделието беше Иван Иванов от БСП - в четворната коалиция с ПП, ДБ и ИТН.

ОЩЕ: Александър Дунчев: Случващото се в горския сектор е безумие

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес