Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Не държим да е наше името на премиера

13 октомври 2024, 18:24 часа • 715 прочитания

Не държим да е наше име. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в предаването "На фокус" по Нова телевизия.

Петков заяви, че искат да са сигурни, че този премиер няма да може да бъде купен. "Сигурен съм, че в България има такива хора. Ако алтернативата на ГЕРБ е да си сложат някой техен човек, да си търсят подкрепа от някой друг, не от нас", каза Петков. 

Той подчерта, че премиерът няма да е Бойко Борисов, ако търсят гласовете на ПП-ДБ. 

Никакъв шанс да участват в управление с Пеевски

"Никакъв шанс няма Пеевски да бъде част от управление, в което участваме по някакъв начин. Никакъв шанс. Независимо каква е електоралната му тежест. Не защото не ни харесва как той говори или че се прави на много силен -  той има различно виждане на света. Той вярва, че България трябва да се управлява през мобилния му телефон, без закони", смята още Петков. ОЩЕ: Иван Костов: Може да се направи стабилно управление в много варианти

Доган има огромен грях към държавата, според Петков

"Няма две мнения. Имаме Пеевски днес, защото сме имали Доган преди", смята съпредседателят на ПП-ДБ.

Той добави, че от коалицията са получили подкрепа на хората на Доган и на ИТН за конституционната им жалба за избора на главен прокурор. По думите му обаче това не е политическа подкрепа, а подкрепа за правовата държава.

Припомняме, че от ПП-ДБ подготвят две искания до Конституционния съд - едното за главния прокурор, другото е свързано с имунитета на Джейхан Ибрямов. Нуждата от подкрепа се налага, тъй като в 50-ото Народно събрание от ПП-ДБ разполагат с 39 народни представители, а необходимите за внасяне на искането са една пета от народните представители, т.е. 48 депутати.  

"Не е нормално в една държава да имаш два имунитета и просто някой да те арестува", заяви още Петков. ОЩЕ: След ареста на Джейхан Ибрямов: ПП-ДБ подготвя искане до Конституционния съд

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес