Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Надявам се политическите фанфари да спрат другата седмица

15 декември 2023, 10:42 часа • 1161 прочитания

Надявам се, че политическите фанфари ще спрат и ще може всички в понеделник да влезем и да си свършим работата. Това коментира съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите преди заседанието на Комисията по върпосите на ЕС, Шенген и Еврозоната. 

Защо днес нямаше заседание?

Петков обясни, че мнозинството е разбрало, че "Възраждане" са подготвили циркове и са решили да нсаправят извънредно заседание в понеделник и вторник. ОЩЕ: Игри на нерви: Управляващите провалиха заседанието на парламента (ВИДЕО)

"Не може да се опитват през политически натиск да изземат ролята на изпълнителната власт. Тяхното условие беше, че ако искат да работят, трябва да се спре работата по Паметника на съветската армия. Ние такива условия на приемаме", подчерта Петков. 

Страната ни е изпратила знак до Брюксел

Той подчерта, че страната ни е изпратила сигнал в Брюксел, че има политическо мнозинство за премахване на допълнителната транзитна такса за руския газ. Припомняме, че таксата вече отпадна на енергийна комисия и предстои гласуването на предложението в пленарна зала. ОЩЕ: Минута е много: Енергийна комисия отмени дерогацията и транзитната такса за руския газ

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес