Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Караджов: Агонията свърши, но сме изправени пред ново разрушение

24 юни 2022, 08:28 часа • 2392 прочитания

Агонията свърши, но в момента сме изправени пред нова разрушителна атака за държавността в България. С лъжи и клевети се руши тъканта на държавата. Това заяви вицепремиерът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов пред БНТ.

По думите му единственият начин да се отговори на лъжите на премиера е чрез документи. Нищо нередно не е правено в МРРБ и в АПИ, увери Караджов. 

Той недоумява как допреди ИТН да излязат от управлението са били чудесни, а след като излезли само двама часа след това станали мутри,  мафия, КГБ и Русия. Не трябваше да ме дърпат така остро, а да се излиза с аргументация, каза регионалният министър в оставка. 

Тошко Йорданов предложил на Гроздан Караджов да стане част от кабинета на Кирил Петков. Той научил от медиите, че ще бъде минситър точно на регионалното развитие, въпреки, че се чувства по-добър в сектор "Транспорт" и инфраструктура. 

Той посочи, че е имало непрекъснато мачкане от "Продължаваме промяната" в коалиционното споразумение. ИТН се приемали с погнуса, като крахът в коалицията започнал през месец март, когато спрели да си говорят партийните лидери. 

Според него има панически страх да дойде служебно правителство. Като дойде служебното правителство нека да напраи първо ревизия на МРРБ, настоя Караджов и добави, че след това евентуалното служебно правителство да провери всички останали министерства. 

Защо всички министерства се ползват знанията на експертите, а в МРРБ е различно, недоумява Караджов. 

В тол системата е наета юридическа фирма, която подготвя евентуалните искове срещу "Капш".

В сегашната ситуация Караджов не знае къде се вижда политически. Езикът, който са предприели промяната сякаш властта им принадлежи, не води към нищо друго освен към нови избори, подчерта в заключение Караджов. 

Още: Зам.-министър на земеделието: "Капитан Андреево" е една от основните причини за свалянето на правителството

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес