Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калина Паскалева с гневно писмо до Кирил Петков и Стойчо Кацаров: Мислите ли за децата на България?

01 септември 2021, 22:48 часа • 56772 прочитания

Във Фейсбук  Калина Паскалева отправи питане до министрите Кирил Петков и Стойчо Кацаров. По думите й никой не мисли за студентите по време на пандемията. Публикуване писмото й без редакторска намеса:

НА МИНИСТРИТЕ КАЦАРОВ И ПЕТКОВ ВАЖНО ЛИ ИМ Е КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ДЕСЕТКИТЕ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ СТУДЕНТИ ПРЕЗ НОВАТА АКАДЕМИЧНА ГОДИНА, ЗАЩОТО ТИШИНАТА ПО ТАЗИ ТЕМА Е ГРОБОВНА?

Остава месец до началото на академичната година. Министър Кацаров вчера каза, че следял ситуацията. Как? Гробовно мълчание относно обучението на студентите. Има специалности, които е катастрофално да се изучават онлайн. От това обучение зависи какви специалисти ще излязат утре на пазара на труда. На някой от министрите в служебното правителство важно ли му е това?

НО ИМА И ЕДИН ОГРОМЕН СОЦИАЛЕН ПРОБЛЕМ:

Родители, които с огромна надежда и спестени с години пари, изпращат децата си да учат в столицата или в провинцията, да наемат ли квартири за тях? Къде ще бъдат настанени студентите? Ако наемат стая или апартамент, а се окаже, че ще учат онлайн, кой ще ги компенсира, в случай, че отново има локдаун?

Мислите ли за децата на България?

Слушах вчера в новините министър Кирил Петков бърза бюджета да актуализира, че да компенсират тур оператори и авио компании. Ама за най-важните помислил ли си - за СТУДЕНТИТЕ? Не тези като теб, които са имали парички за “Харвард”, а тези, чиито родители работят за 1000 лв. и ще дадат последната си стотинка да си изучат детето?

На Румен Радев явно му е важно да си нареди правилната дата за следващите президентски избори, БСП няма да върне мандата, за да му изпълни желанието, но всички онези десетки хиляди студенти, които са реалното бъдеще на България, какво да правят? Кой ще им каже какво ще стане с тях от първи октомври? Колко още да ви чакат да си наредите парчетата от баницата?

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес