Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калин Стоянов: Включвам се в изборите като безпартиен

22 септември 2024, 16:19 часа • 1234 прочитания

"През целия си съзнателен живот съм бил полицай. Това са 25 години в които съм част от системата на МВР. Завършил съм Академията на МВР с грамота и второ място по успех в най- големия випуск до момента. Започнал съм от най- ниското ниво и съм минал през почти всички длъжности изкачвайки стълбицата до ниво министър. Винаги съм стоял встрани от политиката и никога не съм искал да се занимавам с друго освен с МВР.", така започва коментара си във Facebook бившият вътрешен министър Калин Стоянов, който днес бе обявен като водач на листата на "Движение за права и свободи - Ново начало" в Бургас за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

"Бях несправедливо обвиняван от хора, на които отказах политически назначения. Решението ми да остана верен на професията, а не на политически лидери, хвърли последните в страх за собствената им кожа и кокал.", продължава Стоянов и допълва: "Авторитетът, който изградих с работа и доверие, както в системата, така и в международните партньорски служби беше разчетен като заплаха от хора, които от години спъват развитието на страната в името на личното си оцеляване."

Още: Иван Демерджиев не очаква честни избори заради влиянието на Делян Пеевски

Да приемеш загубата или да влезеш в битка

Снимка: БГНЕС

В публикацията си в социалните мрежи Стоянов обяснява защо ще продължи да се занимава с политика. "След като приключи добре премислената и последователно проведена акция по политическото ми отстраняване от МВР пред мен се очертаха два пътя - да приема политическата загуба или да вляза в битка, за да докажа правотата на действията си. Избрах второто. Приех сериозно отправената покана от г-н Делян Пеевски, за участие в предстоящите парламентарни избори."

Още: Ивайло Илиев: Електоратът на ДПС може да бойкотира изборите

Стоянов уточни, че е безпартиен и се включва от гражданска квота: "Включвам се в тази кампания като безпартиен и от гражданска квота, какъвто и ще остана и за в бъдеще. Това е единственият вариант в момента за мен, чрез който ще мога да работя, като експерт в областта от която разбирам - вътрешни работи и сигурност. Ще участвам в предстоящите избори, за да изоблича истинското лице на хората, които ви предлагат фалшивия си морал и опаковат тежките си зависимости с несъществуващи принципи.

Ще разчитам на всички български граждани, които виждат в мен човек решаващ проблеми и са разбрали, че държа на думата си. Очаквам подкрепата и на всички колеги от МВР, които ми симпатизират и на които успях да спечеля доверието. За мен това е ново начало и вярвам, че най- доброто предстои! Вярвам, че България трябва да започне да се развива на чисто.", завършва своето онлайн изявление бившият МВР министър.

През целия си съзнателен живот съм бил полицай. Това са 25 години в които съм част от системата на МВР. Завършил съм...

Posted by Калин Стоянов on Sunday 22 September 2024

Още: Слави Трифонов води листата на "Има такъв народ" в 25-и МИР в София

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес