Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калфин: Работя добре в правителството, но се съобразявам с партията

01 април 2015, 16:26 часа • 5214 прочитания

В правителството работя добре и мисля, че си върша работата. Това каза пред журналисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин във връзка с изказването на лидера в оставка на АБВ Георги Първанов, че ако не се оздрави коалицията по плана на АБВ, е напълно възможно Калфин да излезе като министър от правителството, предаде „Фокус”.

„В момента АБВ заяви претенциите си за начина, по който вървят отношенията и се консултират партньорите в правителството. Мисля, че колегите подготвят и среща с останалите политически сили. Не съм готов да обсъждам всякакви вероятности. В правителството работя добре и мисля, че си върша работата”, заяви Калфин.

Той обаче уточни, че все пак е представител на АБВ и тогава, когато се вземе политическо решение, той ще го изпълни.

„По някои важни въпроси партньорите в управлението се поставят пред свършен факт, след като вече се предложи законопроект в парламента. Дори и да има подкрепа, е нормално първо да има консултации”, подчерта Калфин. Според него в политическата декларация има редица теми, по които АБВ би искало да види по-активно движение.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес