Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква е целта на предложенията за промяна в Конституцията?

28 август 2020, 07:52 часа • 14723 прочитания

Аз мисля, че нашата Конституция, която беше приета през 13 юли 1991 г., е една от най-добрите конституции. Не става въпрос за българските коментари, а за такива, направени от други страни. Това е една от най-демократичните конституции.

Това заяви в ефира на bTV проф. Радослав Гайдарски, народен представител в Седмото велико народно събрание, коментирайки темата с предложенията на ГЕРБ и други политически формации за промяна в основния закон на България.

Според проф. Гайдарски с този акт за конституционен проект правителството прави опити да забави процеса около оставката. Това е печелене на политическо време, изрази мнение още профeсорът. Най-големите поддръжници на Бойко Борисов за нова Конституция са неговите партньори.

Относно оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов, проф. Гайдарски посочи, че щом той е станал министър, всеки може да бъде такъв. Радослав Гайдарски върна времето назад, като каза, че Конституцията от 1991 г. не е изготвена така, че да е удобна на БСП.

Проф. Гайдарски коментира вътрешните проблеми в левицата, като отбеляза, че битката за лидерският пост на БСП "не е много чиста". Проф. Гайдарски подчерта, че подкрепя Корнелия Нинова, тъй като тя е успяла да съживи партията.

Радослав Гайдарски обясни, че епидемията от COVID-19 продължава да съществува, като отбеляза, че са се намесили и други фактори, които използват заболяването и за политически, и за финансово-икономически цели.

Още четете в тези материали.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес