Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадиев не можа да убеди НС, че Мавродиев, а не Попов, трябва да дава оставка

12 ноември 2014, 10:54 часа • 16268 прочитания

Оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", Николай Попов беше гласувана от Народното събрание с голямо мнозинство - 97 гласа "за", 17 "против" и 23-ма "въздържали се".

Оставката стана факт въпреки горещият призив на Георги Кадиев от БСП това да не става. Не виждате ли, че към нея няма мотиви и тя е знак на несъгласие с дейността на КФН и на председателят ѝ Стоян Мавродиев, попита червеният депутат. Защо КФН тотално пропусна фалита на КТБ? Защо Мавродиев отиде едва миналата седмица в Кипър да черпи опит за КТБ от гледна точка тяхната банкова криза - къде спа четири месеца? Нека не си загробваме малкото качествени кадри като г-н Попов, призова Кадиев и поиска прегласуване, но те не промени крайният резултат.

При дебатите за прекратяване на правомощията на Попов, народният представител от ДПС Петър Чобанов заяви, че подкрепя решението му да се оттегли, предаде Агенция "Фокус". Според него може да се повдигне въпроса какви решения е защитавал, а след оставката му работата в комисията ще бъде по-спокойна.

Попов е избран за досегашния си пост с решение на Народното събрание от 22 май 2012 година като мандата му е до 15 юли 2015-та година.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес