Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йотова се измъкна от въпроса за подкрепата на ДПС

09 ноември 2016, 08:00 часа • 1411 прочитания

Социолозите ще преценят в нощта на балотажа дали и каква ще е подкрепата на избирателите на ДПС. Ясно е кого ще подкрепят избирателите на ДОСТ. Така кандидатът за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова коментира факта, че лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви подкрепа за ген. Румен Радев за балотажа.

Относно позицията на Румен Радев, че Крим е руски, Йотова я защити с тезата, че имало още държави в ЕС, които считали същото. Това не зависи въобще от българския президент и тази позиция не гаф, каза Йотова. Крим е руски, това са реалностите в момента, подчерта тя.

Илияна Йотова обяви, че не мисли, че някой е принуждавал хора да даряват пари за кампанията на Румен Радев. Има си Сметна палата – ако има съмнение, ние първи ще сезираме, добави тя пред Нова телевизия.

Йотова отрече, че тя е била готвена първоначално за кандидат за президент на БСП. Тя не се нае да коментира и високата избирателна активност – защо се е получила.

На въпрос как БСП ще се бори за избирателите на Красимир Каракачанов и Веселин Марешки, Йотова отвърна, че социалистите не делели така избирателите. Нямаше коли на НСО, преговаряхме с българските граждани, затова спечелихме, каза тя.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес