Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жорж Ганчев и Александър Томов се обявиха за балансирана политика с Русия

28 октомври 2016, 09:16 часа • 5928 прочитания

Никога няма да има демокрация, ако един човек управлява цялата държава.

Това заяви кандидатът за президент Жорж Ганчев в ефира на bTV.

"Не чука ли на вратата третата световна война без подготовка на младите как да ползват автомата", попита той. Жените в Швейцария и в Израел ходят доброволно, коментира още Гончев по темата за военната подготовка у нас.

По думите му никой не може да развали отношенията с братския руски народ, колкото и да се опитва. Трябва да бъдем балансирани и да приемем нашите руски исторически братя. Разбира се, че спазваме задълженията си към НАТО и ЕС, отбеляза още Ганчев по темата за ориентацията на България.

Гост на предаването "Тази сутрин" бе и друг кандидат за "Дондуков" 2 - Александър Томов.

Той заяви, че президентът трябва да е пример за младите как се отстоява гражданска позиция. Народът няма да приеме да настаняваме чужди хора. Има дипломатически решения за хуманност, заяви Томов по темата за бежанците.

"Обезпокоен съм от състоянието на българската армия и това че средствата отиват главно за заплати". По думите му е необходимо ново ниво на боеспособност на армията.

Глупава е политиката да се казва, че сме срещу Русия. Това ни превръща във фронтова държава, което е ужасно за нашия народ. Трябва да имаме балансирана търговия. Санкциите са неефективни и не работят в посоката, която се иска, смята още Томов.

Притеснява ме слугинажа на българските политици, отбеляза той. Според него Референдумът на Слави Трифонов е прекрасна инициатива, която е начало на нова политическа епоха. Той подчерта, че не се чувства виновен за фалита на ЦСКА и е категоричен, че има нужда от предсрочни парламентарни избори.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес