Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йордан Цонев: ДПС има много червени линии с ГЕРБ

19 януари 2023, 08:44 часа • 1805 прочитания

Имаме много червени линии с ГЕРБ. Няма да правим компромиси с евроатлантическата тема. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ДПС и зам.-председател на Народното събрание Йордан Цонев пред bTV. 

Според него предизборната кампания за предстоящите предсрочни парламентарни избори е започнала отдавна. Защо Демократична България и Продължаваме промяната не подкрепиха евроатлантически кабинет на проф. Николай Габровски? Прокситата на кръга „Капитал“ е, че не могат да управляват сами, а и не искат, каза Йордан Цонев. ДПС ще направят всичко по силите си да има правителство, за да започне решаването на останалите кризи.

Йордан Цонев посочи, че няма кой да преглътне „Демократична България" в пакет с „Продължаваме промяната. Иначе Христо Иванов му се вижда, че е узрял да води диалог. Експертното правителство не е по-добро от политически кабинет, но в момента това е вариантът и в условия на кризи, добави депутатът от ДПС.

Във връзка със скандала с акцията за криптовалути в Nexo, Цонев допълни, че именно през въпросната компания са изпрани пари от руски олигарси. Бедата е, че с огромното си влияние този кръг „Капитал“ казва кой да управлява и кой да не управлява, като заличава резултатите от изборите, коментира той.

Цонев изтъкна още, че един от финансистите на „Хамас“ е правил операции през Nexo.

Още: Христо Проданов: БСП не се чувстват блокирани с третия мандат

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес