Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Янев: Изборите бяха добре организирани, честни, свободни и открити

17 ноември 2021, 11:10 часа • 1092 прочитания

Служебният кабинет направи възможното за организацията на изборите и за предотвратяване на грозните явления, свързани с купуването на гласове и корпоративния вот. Това заяви служебният премиер Стефан Янев по време на откриването на днешното правителствено заседание.

"В неделя се проведоха третите за тази година парламентарни избори заедно с първи тур на изборите за президент и вицепрезидент. Независимо от предварителните внушения и инсинуации, че изборите няма да бъдат организирани и ще се създадат предпоставки за изкривявания, нарушения и опорочаване на вота, те не се сбъднаха", каза още Янев.

Той беше категоричен, че българските граждани са имали възможността да гласуват честно, свободно и открито.

"Служебният кабинет направи възможното както по организацията на изборите, така и за предотвратяване на грозните явления, свързани с купуването на гласове и корпоративния вот. Неслучайно оценката на външните наблюдатели на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа даде положителен резултат и адмирира усилията на МВР за справяне с тези грозни явления", допълни той.

Служебният премиер каза още, че ниската избирателна активност е притеснителна. Той призова българските граждани да гласуват честно и открито на балотажа.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес