Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Извини ли се депутат на Стефан Янев за подкрепата за оръжие за Украйна?

04 ноември 2022, 09:25 часа • 7583 прочитания

Депутатът от "Български възход" Тихомир Георгиев изпадна в странна ситуация – призна публично, че е гласувал „за“ изпращане на военна помощ за Украйна, но всъщност бил „против“ за снабдяване на Киев с оръжие. Това разкри той в публикация в профила си във Facebook, която по-късно изтри, но тя вече се разпространява в социалните мрежи благодарение на Теодор Михайлов от „Демократична България“.

Вчера Народното събрание одобри пращането на военна помощ за Украйна. В хода на дискусията впечатление направи обратът в позицията на "Български възход", които на комисията по отбрана бяха "против", а в пленарна зала на 3 ноември депутатите на Стефан Янев подкрепиха решението. Подробности четете тук.

Скрийншот: Facebook профил на Теодор Михайлов ("Демократична България")

В изтрития вече пост Георгиев пише: „Моля, не ме разбирайте погрешно! Гласувал съм за военна помощ, но не и за оръжие! Твърдо съм ротив да се предоставят оръжия! Станала е някаква грешка, моля да ме извините! Това не е хуманно...!!! Разграничавам се от мнения, които са за предоставяне на оръжие...!!!“.

На въпрос какво включва тогава военната помощ, той отвръща в коментар, че ставало въпрос за хуманитарна подкрепа, дрехи, лекарства и др. „Аз съм за неутралитет!“, добавя депутатът от партията на Янев.

„Преди малко ме блокира, понеже му казах, че не може да се гласува ЗА, но за пред избирателите да казват, че са против, и така ситуацията е win-win“, споделя Теодор Михайлов. „П.П. Защо подкрепата е цяла? Защо военната помощ тече?“.

Тихомир Георгиев беше водач на листата на „Български възход“ в 29 МИР-Хасково за изборите на 2 октомври. Той е геодезист и икономист, който е работил в частния сектор, а преди също е бил в политиката – като областен координатор на партията на Илиана Раева, „Обединена България“.

ОЩЕ: Стоянов: Няма как в момента да дадем тежко въоръжение на Киев

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес