Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Издателят на "Дума" не вдигал телефона преди заседанието на ГС на БСП-София

13 декември 2014, 15:00 часа • 30546 прочитания

Издателят на вестник "Дума" Николай Малинов се скрил преди да бъде освободен от поста заместник-председател на Столичната организация на БСП, затова е трябвало да научи за случилото се от трети лица, разбра Actualno.com. Както е известно, Николай Малинов и още четирима от Изпълнителното бюро на БСП-София бяха освободени, заради съкращаване на броя на членовете му от 15 на 11.

"Решението за направените промени е мое", заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов пред Actualno.com. - Ден преди пленума във вторник на заседанието на Изпълнителното бюро казах пред членовете, че с всеки един от тях ще водя личен разговор на следващия ден преди самия пленум, за да чуя плановете им за работата в бъдеще. За съжаление, на това заседание Николай Малинов не присъства, защото е бил ангажиран извън България. Не го открихме и по телефона. Не ни върна и обаждане. Това е причината да не бъде уведомен лично за промените. Не можах да разговарям с него, защото не отговаряше, когато го потърсих по телефона".

Освен издателя на "Дума", мястото си в управляващия орган загубиха председателят на БСП в район "Младост" Христофор Христов, колегите му в "Средец" Димитър Кунов, в Банкя Стефан Василев и Лъчезар Костов. За нов заместник-председател на столичната организация беше избрана Милка Христова, която е лидер на групата на левите съветници в Столичния общински съвет. А за нови членoве на бюрото бяха избрани доскорошният областен управител на София Росен Малинов, председателят на БСП в район "Триадица" Христо Проданов и доскорошният депутат Валентина Богданова.

Калоян Паргов обясни, че в последната година е забелязал у мнозина от членовете на Изпълнителното бюро умора, пренапрегнатост и липса на активно участие в работата. Броят на членовете пък е бил намален с цел по-голяма оперативност при изпълнението на задачите, които ще бъдат поставени за предстоящите местни избори през 2015-та година.

"Когато бях избран за председател на БСП-София през 2013 година реших да не правя промени и запазих екипа. Исках да видя кой как работи и колко активен ще бъде. Дадох шанс на всички. Николай Малинов беше мой пряк опонент за мястото преди година. Когато ме избраха, реших да го включа като заместник-председател. За съжаление, през тази година той не беше активен, често отсъстваше от заседанията на Бюрото на Градския съвет, тъй като той е доста ангажиран. Вече дойде време да променя нещо. Запазих част от стария екип, но включих и нови хора, които да са по-активни в работата и да отделят достатъчно време за партията".

Камелия Александрова
Камелия Александрова Отговорен редактор
Новините днес