Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избраха Алиосман Имамов за зам.-председател на Народното събрание

12 ноември 2013, 11:03 часа • 32922 прочитания

Депутатите избраха Алиосман Имамов за заместник-председател на Народното събрание, предаде „Фокус”. „За” гласуваха 114 народни представители, „против” – 103, а 6 се въздържаха. Имамов е предложение на лидера на ДПС Лютви Местан.

Мястото на заместник-председател на Народното събрание беше освободено от Христо Бисеров, който напусна парламента по свое желание. Около напускането на Бисеров се заформи скандал, като имаше сведения, че данни за негови злоупотреби са били подадени от чуждестранни служби за разузнаване. И до момента не се знае къде се намира Бисеров сега, макар да има предположения, че се укрива в Италия или Гърция.

Междувременно пък Четин Казак, който бе другият депутат, спряган за поста на Бисеров, бе обявен за новия председател на Комисията по правни въпроси към Народното събрание (също позиция, заемана доскоро от Бисеров). В гласуването за избора на Казак гласуваха 221 народни представители, от които 108 бяха „за”, 91 – „против”, а 13 се въздържаха. Казак беше освободен като член и зам.-председател на Комисията по отбрана.

Пред Народното събрание в момента има около 500 протестиращи студенти. Част от тях са от окупирания Ректорат на СУ, друга част пристигнаха от университети от страната. Протестиращите пеят възрожденски песни, като след края на всяка песен се чуват викове „Оставка” и „Тука ще стоим”.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес