Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивелин Михайлов: Този път, ако имам доверието на хората, ще бъда депутат

03 октомври 2024, 08:26 часа • 757 прочитания

Обещание вече да е депутат, не както в 50-тото Народно събрание - това заяви Ивелин Михайлов, основателят на "Исторически парк" и лице на партия "Величие", която постави рекорд по бързо разцепление в парламента.

Михайлов се появи на безплатен дебат с Ивайло Дражев и Виолета Комитова в ефира на сутрешния блок на БНТ. Лицето на "Величие" не беше питано, а и сам не коментира защо не влезе в 50-тия парламент като депутат, след като можеше - но каза, че не вижда с кой би могъл да се разбере за адекватно управление на България в следващия парламент и даде заявка за опозиция.

Защо Михайлов не влезе в 50-тото Народно събрание - имаше спекулации, че е заради НАП и защото депутатите са длъжни да декларират имуществото си по закон: "Величие": Ивелин Михайлов с екстравагантен отговор за НАП

Един мъж трябва да си има мъжка функция, една жена - женска функция - с тези думи Михайлов обясни, че действително в "Исторически парк" има "обучение", но с цел защита: "Всеки един моъж трябва да може да защити семейството си".

Още: Ивелин Михайлов: Заплашват мен и децата ми

"Аз никога не съм лъгала предизборно" - тази реплика на ексслужебния регионален министър Виолета Комитова направи впечатление в дебата, след като тя пак заяви позиции, които доста приличат на проруско говорене. Самата Комитова напомни, че е минала през партията на Стефан Янев, който беше "разжалван" след като определи инвазията на издирвания от Трибунала в Хага руски диктатор Владиир Путин за "военна интервенция": "Цитирах Путин": Как се стигна до искането за оставка на Стефан Янев. Сега Комитова е при формацията на Радостин Василев.

Що се отнася до Ивайло Дражев, той доста атакуваше Комитова - защото тя сега била против евроатлантическите ценности, но участвала в такива правителства. Специално Дражев обвини управленията, в които Комитова беше част, че назначавали хора на ГЕРБ. Конкретно - назначения във ВиК-холдинга, като Дражев посочи за такова съпругата на депутат от ГЕРБ, което Комитова не призна директно. Дражев поиска замразяване на членството на България в НАТО и да се предоговори Договора за ЕС, като се прицели в гласоподавателите на БСП. Прогресивен данък трябва да има, настоя той.

Ивайло Дражев се прочу преди години като президент на "Черноморец" - съдбата на този клуб е доста известна: Скандалният Ивайло Дражев бе пуснат предсрочно от затвора

Още: Секретните материали от комисията за "Исторически парк" вече са в прокуратурата

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес