Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иванов: Разговорите за Конституцията продължават, въпреки Пеевски (ВИДЕО)

14 юни 2023, 14:00 часа • 1232 прочитания

Въпреки участието на Пеевски в конституционната комисия -  разговорите за Конституцията не са замразени. Това стана ясно от думите на съпредседателя на "Продължаваме промяната - Демократична България" и лидер на "Да, България" Христо Иванов за съдебната реформа. ОЩЕ: Пеевски за конституционната комисия: Ако искат реформа - така ще бъде (ВИДЕО)

"Нашият проект ще го видите в момента, в който завършим консултациите с всички останали политически сили, защото целта ни не е да бързаме да сложим своя проект на масата. Целта ни е да изградим съгласие. Това, че много политически формации започнаха да твърдят, че те са открили темата за съдебната реформа, го приемам с усмивка", каза Иванов. 

Лидерът на "Да, България" заяви, че не твърди, че премахването на фигурата на главния прокурор е идеалното. "В сегашната политическа ситуация най-лесното за постигане на съгласие, е съгласието повече да няма такава фигура, за да не се чуди никой от играчите дали той ще има шанс да определи кой ще бъде следващият главен прокурор", каза Иванов. 

Той коментира и решенията за назначения на заместник-министри, регулаторни органи в правителството. Според него това тепърва трябва да се обсъжда и то трябва да се случи с много здрав разум и с много търпение. 

Той бе попитан и за назначението на Румен Спецов за шеф на НАП. "Мисля, че в тази конфигурация напрежението постоянно ще присъства и може да присъства. Нищо различно от това, което постоянно усещаме", каза още Иванов.  ОЩЕ: Първата работа на новия кабинет беше да върне Спецов като директор на НАП

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес