Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иван Ченчев: БСП ще мине и през това, БСП е партия на 130 години

15 ноември 2021, 07:56 часа • 17133 прочитания

Резултатите от изборите са на 21%, така че нека да изчакаме. БСП ще мине и през това, БСП е партия на 130 години. Това каза Иван Ченчев, член на Националния съвет на БСП пред БНТ.

По думите на Ченчев заради желанията на хората да изберат новите атрактивни партии, БСП не успяха да убедят обществото, че са единствената политическа алтернатива. Желаниято явно е било много силно, хората искат такава промяна, която с нещо ново, което да характеризират техните виждания за промяната на държавата, отбеляза Ченчев. В много от общините хората на знаеха кои са водачите на „Продължаваме промяната“ и гласуваха на тъмно, на сляло за тях, изтъкна той и допълни, че БСП ще продължи да бъде диалогична.

БСП е гарант за това очакванията на хората да получат своята реализацията като се направят добри и конструктивни преговори. Към момента оставката на Корнелия Нинова не е искана.

По отношение на кандидатурата на Продължаваме промяната за премиера Кирил Петков, Ченчев се надява бившият служебен министър на икономиката, да отговори на очакванията и надеждите на хората. Неговата заявка кореспондира с нашата – да се отговори на очакванията на хората. За БСП не са важни имената на министрите и позициите, а за тях е важно политиките и програмите на партиите дотолкова да се сближат, за да се намери изход от кризата.

БСП няма да участват на разговори с правителство с ГЕРБ и ДПС.

Още: Нинова: БСП не е участвала на среща за съставянето на кабинет

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес