Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ива Митева няма да свика извънредно заседание на парламента

13 септември 2021, 14:44 часа • 3166 прочитания

Това Народно събрание поне актуализира бюджета. Не може да очакваме от такъв раздробен парламент да свърши много.

Това заяви председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева, предаде репортер на БГНЕС.

Час по-рано от президентството съобщиха, че на 16 септември държавният глава ще назначи служебно правителство и ще разпусне парламента.

Не, няма да наруша правилника, заяви Митева по повод искането на Христо Иванов от "Демократична България" и Мая Манолова от "Изправи се БГ. Ние идваме" за извънредно заседание на Народното събрание.

Митева коментира, че ако е взела решение за свикване на извънредното заседание – въпреки решението за 16 септември и ограниченията, налагани от правилника за работа, рискува в следващия парламент това да се превърне в трайна практика в нарушение на правилник и срокове.

Имам уверение, че утре ще има заседание на Комисията по здравеопазването, съобщи още Митева, за да може парламентът да довърши работа по трите ратификации, засягащи даряване и препродажба на ваксини.

Надявам се Законът за съдебната власт да бъде включен на първо гласуване, посочи Митева и добави, че Николай Хаджигенов иска да внесе доклад за работата на неговата временна комисия, каза още Митева по повод работата, която предстои 46-ото Народно събрание да свърши.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес