Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ива Митева и Любомир Каримански обявяват нова партия

13 февруари 2023, 14:30 часа • 4510 прочитания

Бившите депутати от ИТН - Любомир Каримански и Ива Митева ще обявят утре нов политически проект. Той ще се казва обединена коалиция "Заедно" и в него ще участва и Юлиан Софрониев - директор на Biodit - високотехнологична българска компания.

През ноември бившият председател на парламента Ива Митева обяви, че се разделя с "Има такъв народ". "Аз не съм била член на ИТН или на друга партия, имах поет ангажимент към конкретни избори и го изпълних", заяви тя. През декември дойдоха първите сигнали, че Митева се кани да основе своя партия.

"Ако нещо правя и искам да направя, е само заради това, защото не искам да остане, че съм излъгала българските избиратели, които са гласували за мен. Искам това, което мога, да го дам и да го направим всички заедно(...) Не искам да бъда човек, който се е появил в политиката, за да вземе нещо. Единственото, което искам, е името ми да остане чисто", каза тогава тя.

"Аз не съм от "Има такъв народ" (ИТН), аз бях от гражданската квота само. Все пак изборите приключиха", заяви от своя страна Каримански в свое интервю от октомври миналата година, който бе и кандидатът на ИТН за управител на БНБ.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес