Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искрен Митев: ГЕРБ има невероятният шанс да ни подкрепят с втория мандат

18 май 2023, 12:43 часа • 2730 прочитания

"Реализацията на първия мандат е отговорност на победителите от изборите. Ние виждаме, че за пореден път фактическите победители са ГЕРБ, но всъщност те не са истинските победители, защото те не могат да съставят правителство."

Това каза в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" Искрен Митев.

"Няма как "Продължаваме промяната" – партия, създадена от недоволството на хората към този мафиотски модел, който виждаме че се осветлява и все повече през последните дни, да подкрепи ГЕРБ“, подчерта Митев.

Според него в момента ГЕРБ имат невероятната възможност да подкрепят ПП-ДБ.

ОЩЕ: Президентът се ядоса на ПП-ДБ, обвини ги в лицемерие и намекна, че са некадърни

"Нашият мотив да не подкрепим ГЕРБ не е свързан с напето нежелание държавата да върви напред. Той е свързан с основите на нашата организация. Нашите основни мотиви да бъдем в Народното събрание е да се борим с този модел. Давайки им възможност те да ни подкрепят, е изключително голям компромис от наша страна", каза още Митев.

По думите му голяма част от хората, които гласуват за ГЕРБ, са заети в държавата администрация и по един или друг начин са икономически зависими от партията, поради което едва ли биха били разочаровани, ако партията на Борисов подкрепи ПП-ДБ.

От друга страна обаче, смята Митев, избирателите на ПП-ДБ са млади и независими хора, които не биха простили подкрепа от формацията за управление на ГЕРБ.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес