Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Искаме само МВР": МЕЧ настояха за анти-Борисов и анти-Пеевски мнозинство с мандата на ПП-ДБ

28 октомври 2024, 12:17 часа • 1330 прочитания

"Истината трябва да се чува, последователността в политиката ще продължи. Поставям на масата въпроса с анти-ГЕРБ и анти-ДПС мнозинство. Отговорност е на ПП-ДБ с втория мандат да поканят всички и да формираме мнозинство срещу Борисов, Пеевски и Доган."

Това каза председателят на най-новата парламентарна група в новия 51-и парламент Радостин Василев от МЕЧ. По думите му това ще стане с антикорупционно законодателство, с отстраняване на Сарафов и с атака към ВСС. "Ако ПП-ДБ не пожелаят и седнат на масата с Борисов, Пеевски и ИТН, значи, че предпочитат скутовете", подчерта Василев.

"Видя се, че българският народ излезе и гласува. Налице е една уникална възможност да покажем ново лице в новия парламент. Ние предлагаме такова мнозинство - всички без ГЕРБ и ДПС-тата", каза председателят на МЕЧ.

Още: "Възраждане" печели в Русия и Испания, ПП-ДБ в почти цяла Европа, САЩ и Китай (СНИМКИ)

Иска само МВР

За да се изпълни това условие обаче, бившият министър на младежта и спорта постави и едно изискване - искал само МВР.

"Имаме едно изискване - МВР да бъде в МЕЧ, за да мога да въдворя обещанията, които съм дал. Искаме само МВР. Време е Борисов и Пеевски - купувачите на гласове - да бъдат отстранени от сцената. Когато МЕЧ управлява, ще има министерство на справедливостта. Нямам нищо против да поема тази отговорност да бъда министър", бяха още част от думите на Василев.

Още: Предпоследно: Възможна е изненада и по-малко партии в следващия парламент

От МЕЧ поискаха още одържавяване на "Лукойл" и отпадане на депутатския имунитет - това ще са първите задачи пред партията, които те ще поставят в новия парламент.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес